Ideje za svadbene torte

by admin on December 2, 2008

Pored venčanice koju će nositi nevesta i bidermajera koji će držati, sledeći predmet koji će biti fotografisan najviše puta na vašem venčanju je svadbena torta. Zato je jako važno da posvetite neko vreme i mislite, kako biste došli do nekih ideja koje će se uklapati u vašu viziju za vaš dan venčanja.

Tradicionalne svadbene torte se obično prave na sprat, obično u tri nivoa. Tokom istorije torte za venčanje su simbolizovale plodnost, dug život i dobru sreću u braku. U današnje vreme, svadbene torte se prave u svim oblicima i veličinama, ali i dalje ostaju jedna od glavnih atrakcija na venčanju.
Kada birate svadbenu tortu, potrebno je da razmišljate o nekoliko glavnih stvari:

1) Broj gostiju – običaj je da svako od gostiju dobije svoje parče sa sobom, tako da vodite računa da izaberete svadbenu tortu koja je dovoljno velika za vašu planiranu listu gostiju. Ako imate mogućnosti za dodatne troškove, lepo je da onima koji nisu mogli da dođu pošaljete po parče torte.

2) Tema torte/Boja preliva – Razmišljajte o temi (dizajnu) koji će preovlađivati na vašem venčanju, kao i o boji kojom će prevashodno biti ukrašen vaš enterijer, pre nego izaberete dizajn torte.

3) Sastojci – Tradicionalne mladenačke torte su voćne, ali pre svega iz razloga što ranije nisu postojali frižideri i zamrzivači. Danas se torte za svadbu prave od raznih sastojaka, i mogu imati najraznovrsnije ukuse. Budite kreativni, ali razmišljajte o tome koje bi ste ukuse i vi i vaši gosti želeli da probate. Možda će i vaša svadbena torta biti jedna od onih o kojima se priča.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: